oktober 19, 2018

Ikke den største

Jeg ved, at mit firma ikke er den allerstørste spiller på markedet. Det gør heller ikke noget. Jeg er min egen herre, og selv om jeg er relativt nystartet så går det godt. Selv i disse tider, hvor konjunkturerne absolut ikke er med os små iværksættere. Men jeg klarer mig. Jeg er fri, og har altid vidst at det ikke var pengene der var det vigtigste. Penge, er jo dybest set bare opsparet frihed. Jeg føler at jeg har min frihed her og nu – og derudover tjener jeg penge. På den måde synes jeg, at jeg får det bedste af begge verdener.

Jeg tager tingene som de kommer, og nyder hver dag. Min seneste investering til “verdensfirmaet” er en whiteboard tavle som skal hjælpe mig med at holde struktur og orden på ideer og tanker. Langt hen ad vejen kan jeg jo bruge min Outlook kalender, men whiteboards er altså bare optimale hvis der er noget man skal have for øje i det store overblik. Jeg fandt masser af whiteboards på hjemmesiden her: office-nordic.dk, som selvfølgelig også har klassiske sorte- og elektroniske tavler samt flipovers og hvad ved jeg.

Al begyndelse er svær

Ikke den største

Men jeg er startet i det små, og holder mig i skindet – indtil videre. Selvfølgelig skal værktøjet være iorden, men min havesyge må ikke tage overhånd. Der skal være penge i kassen før end jeg køber. Jeg ved godt, at det lyder gammeldags – nogen vil endda sige oldnordisk, men jeg køber ikke noget som jeg ikke føler at jeg har råd til. Så jeg vil hellere end gerne vente. Bare et stykke tid, for med den fart min lille virksomhed skyder nu kan det kun gå fremad. Men ulempen ved at der kun er mig – er jo lige præcis at der kun er mig. Lægger jeg mig syg i en måned med f.eks influenza (gud forbyde det), så tjener jeg ingen penge imens. Ingen, som i ingen overhovedet. Derfor har jeg sørget for, at jeg har fået en influenzavaccine hos min læge. Jeg synes simpelthen ikke at jeg har råd til at lade være. Det gør ondt, men er forhåbentlig alle pengene værd.