oktober 19, 2018

Så på hovedet i seng

Min søde datter, Else er lige kommet hjem fra skole. Klokken er 19, for vi har lige taget hul på heldagsskolen, og hun kaster sig ud i den med liv og sjæl. Hun er 11  år. og fordi vi bor et en kommune der er belastet af bandekrige har vi fået en særlig finanslovsbevilling til ungdomsskolen. Derfor kan hun lave mad og spise på skolen 4 gange om ugen. Vi har dog sagt, at hun maks må gøre det to gange. For når hun også skal passe sin sport og vi gerne vil se hende en gang imellem, så er der altså ikke ret meget tid tilbage.

Så på hovedet i seng

Hvordan skal det gå?

Så på hovedet i seng

Jeg ved ikke hvordan det bliver med heldagsskolen. Vi er forsigtigt optimistiske, men ikke overbeviste om at det rammer de rigtige børn. Vores unger skal nok klare sig. De elsker at gå i skole og har nemt ved skolearbejdet. De får støtte og udfordring herhjemmefra – og belønning. Om 45 min. er klokken 20, og lille Else skal gå i seng. Hun ved, at hun må læse en halv time før hun skal sove – men hun ved ikke at jeg har købt det nye Violetta blad (nr 4) som gemmer sig under hovedpuden, under dynen, under sengetæppet. Når hun går i seng får hun det. Jeg elsker mit barn.

Min mand kan jeg nok ikke forkæle med et Violetta blad. Til gengæld skal jeg bare antyde noget om, at vi mangler noget i Multikøb, som er et online byggemarked. Så bliver han helt fjern i blikket og begynder at drømme om alle de ting, som han stadig kan finde på at købe der. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange han har været på multikoeb.dk, men det er helt sikkert rigtig, rigtig mange gange. Jeg tror, at min mand faldt i gryden med gør-det-selv-projekter, da han var lille, for han har altid gang i et eller andet. Det er egentlig også meget godt, for vi købte en villa-faldsammen, som vi på sigt skal have lavet om til et slot. Det tager sin tid, men det har vi jo også som sådan nok af. Lige da vi flyttede ind, fokuserede vi på de vigtigste rum, så vi har en hverdag, som hænger sammen uden de større problemer. Det gælder badeværelset, køkkenet og Elses værelse. Der er stadig lang vej, så vi kommer nok en del gange mere på multikøbs hjemmeside, før vi er færdige.

I overmorgen er der forældremøde på skolen, hvor jeg skal hen og høre om alle de nye tiltag, som det nye system har medført. Vi kommer sikkert også til at høre lidt om, hvordan det går i klassen. Sidste år var der en del udfordringer med larm, klikedannelser og mobning. Umiddelbart virker det som om sommerferien har gjort klassen godt og at der er et bedre miljø i klassen. Der er fortsat nogle historier, som jeg godt kunne have undværet. Men nu er det jo en gang sådan, at jeg ikke altid kan få det lige som jeg gerne vil have det.